کود کوکولی

رمز و رازی که در کود کوکولی وجود دارد !

همه ما بخوبی می دانیم که میزان استفاده از کودهای شیمیایی سنتی و مرسوم در حوزه کشاورزی تنها 30 تا 40 درصد است. هنگامی که از کودهای متداول و مرسوم کشاورزی در مزارع  استفاده می شود، بیشتر آنها جذب محصولات کشاورزی نمی شوند و در خاک هدر می روند که این موضوع منجر به بر هم خوردن تعادل pH خاک و تولید مقدار زیادی باکتری مضر در زمین کشاورزی می شود که در اثر آن بیشتر محصولات به راحتی دچار بیماریهای گوناگون می شوند.
در این زمان اگر کشاورزان به استفاده از کودهای شیمیایی متداول ادامه دهند، مشکلات بیشتر و جدی تر خواهد شد و این دور باطل ادامه خواهد یافت .

مکانیزم عملکرد کود کوکولی

با آنچه در بالا بدان اشاره شد متوجه شدیم که یکی از آسیب های مرسوم استفاده از کودهای رایج و سنتی در کشاورزی ما بر هم خوردن تعادل PH خاکهای زراعی است و این موضوع سبب عدم جذب بخش اعظمی از مواد غذایی این کود ها از خاک می شود اما استفاده از کود محلول در آب کوکولی (Cocoly) می تواند راندمان جذب مواد مغذی در کودهای سنتی و پس مانده های کودهای قبل را به بیش از 90٪ برساند .
وقتی کشاورزان از کوکولی استفاده می کنند ، 3 تاثیر بسیار مهم را در خاک شاهد خواهیم بود :
1 ) باکتری های مضر موجود در خاک از بین رفته و یا بی تاثیر می شوند.
2) pH خاک به حالت خنثی ( در حدود 6.5 الی 7 ) تبدیل می شود.
3) کود کوکولی مواد مغذی را به خاک اضافه می کند که باعث رشد سالم محصولات می شود.

کود کوکولی

کود کوکولی با خواصی که در بالا بدان اشاره شد در سال 2013 در آکادمی ملی علوم کشاورزی چین ساخته شد . این کود ماده بسیار اثر بخشی دارد که پایه آن در عصاره حلزون موجود است اما این ماده اکنون از گیاهی به نام لگومینوزا تولید و استخراج شده که به اختصار PAS نامیده می شود  و در ساختار این کود به کار گرفته شده است ، بسیاری از خواص اعجاب انگیز کود کوکولی مربوط به PAS است .

وظایف PAS در ساختار کود کوکولی 

 1 – PAS در ساختار کود کوکولی تاثیر فوق العاده بالایی داشته و باعث می شود مواد غذایی به سرعت جذب و مورد استفاده محصولات کشاورزی قرار گیرند، همچنین این ماده  آب میان بافتی گیاه را حفظ کرده و راندمان کود را بهبود معنا داری می بخشد.

2 – بازسازی سلولی و عملکرد فیزیولوژیکی گیاه را فوق العاده بهبود بخشیده و سبب تولید عوامل فعال غیر اختصاصی در گیاه شده که تعادل منابع داخلی گیاه را تنظیم می کند.

3 – محافظت از مواد ضروری مولکولی  ، این کود مجموعه ای از آنزیم ها را در خود دارد که در طی فرآیندی به مواد شیمیایی در گیاه تبدیل می شوند که به طور موثری باعث تولید پروتئین مقاوم دفاعی در گیاهان می شود که این خاصیت سبب بهبود استقامت گیاهان در برابر آسیب آفات و بیماری ها می شود.

 4 – پس مانده های مفید حاصل از فعالیت میکروارگانیسم ها را در خاک افزایش داده و محیط خاک را جهت عملکرد بهینه گیاهان بهبود می بخشد و به سخت شدن خاک و حل مشکلات ناشی از عدم تعادل اسید و باز در خاک کمک شایانی می کند.

دیدگاهتان را بنویسید